Marie & Antoinette

Marie & Antoinette

Marie & Antoinette zijn Femke Wesly en Lisette van Schijndel. Femke studeerde klassiek zang in Amsterdam en Arnhem. Later bleek ze ook liedjes te kunnen schrijven. Lisette studeerde Communicatie en Nederlands in Utrecht. Ze specialiseerde zich in het schrijven van vrolijke sprookjes. In 2010 ontmoetten de twee elkaar op een feestje in ‘s-Hertogenbosch. Het schrijven en zingen van liedjes bleek een gezamenlijke passie. Ze werden spontaan zusjes.

De liedjes zijn vrolijk maar soms ook melancholisch. Een knipoog zit er altijd wel in. Ze gaan bijvoorbeeld over vriendschap, kleine ergernissen, relativeren, bellen blazen, dik zijn, tips voor bij het kopen van een auto of over de toestand in de wereld. Voor speciale gelegenheden schrijven ze op maat.

In de jaren 2014-2017 zongen zij hun liedjes op diverse podia, in verschillende huiskamers en verscheidene festivals. Na een pauze van een paar jaar hebben Marie & Antoinette de draad in 2021 weer opgepakt. Iedere maand verschijnt er iets nieuws op hun website en het liedjesprogramma Puur en Ongezoet is zo goed als klaar om uitgevoerd te worden. Ze zijn weer te boeken voor optredens.

Wil je Marie & Antoinette boeken? Mail dan naar info@marieenantoinette.nl

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief van Marie & Antoinette:

* indicates required
Lees het verhaal van hun wederopstanding.

Marie & Antoinette met voorstelling “Cabaret Sauvignon”